Şeker Bağımlılığı Nedir?

Şeker Bağımlılığı Nedir?

Şeker, kokainden 8 kat daha fazla bağımlılık yapıcı etkiye sahiptir. Şekerin beyindeki etkisi dopamin ile aynıdır. Şeker yiyerek vücudumuza düzenli olarak madde gönderiyoruz. Unlu gıdaların tamamında bulunan glüten ise beyne morfin etkisi yapar. Her ikisi de kalitesiz karbonhidrattır ve vücuda toksik etki yapar. Her madde bağımlılığında olduğu gibi, şeker ve glüten bağımlılığından kurtulmanın yöntemi vardır.
Obezite: En şişman insan, en aç insandır. Obezite kalori ile ilgili değildir. Obezite yediklerimizin kompozisyonu ile ilgilidir. Metabolizma hızı, yağ depolama miktarı ve açlık yediklerimizin kalitesine ve kompozisyonuna bağlıdır.
Bütün gün ekmek yiyebilirsiniz. Mideniz doludur ama siz hala açsınızdır. Çünkü besin değeri sıfırdır, Vitamin ve mineral yoktur. Ve bu durum aşırı tüketimi getirir. Obezitenin asıl sebebi budur. Çözüm ise besin değeri zengin gıda tüketmektir.

Besin Değeri Nedir?

Besinleri, zengin besin ve çöp besin olarak ikiye ayırabiliriz. Vitamin, mineral ve lif yönünden zengin gıdalara zengin besin deriz. Bu değerleri içermeyen gıdalar ise çöp besindir. Çöp olmalarının sebebi ise mideyi doyurup hücreleri aç bırakan gıda olmalarıdır.

Yorum yazarak bize katılın!